Sunday, August 12, 2007

Ihmisten valokuvaaminen

...onvaikeaa. Mikäli et pyydä ihmistä poseeraamaan sinulle, se liikkuu koko ajan, ei pysy hetkeäkään paikallaan. Koita siinä sitten säätää kameran valotusaika, aukon koko, zoomaus, rajaus jne. kohdalleen. Useinmiten sitä vaan räppää kuvan program-moodissa, ja sitten se onkin ihan säkästä kiinni että tuleeko kuvasta katseltavaa vaiko ei.

Joskus kuvan saa onnistumaan, mikäli henkilö sattuu pysymään paikallaan juuri kuvaushetkellä, niinkuin tämän Inkerin kuvan kanssa:


Toisinaan sitten vain joutuu toteamaan, että hyvä kohde meni sivu suun, ja kuvasta ei tullut julkaisukelpoista, kuten tämän Tampereen kukkaisviikkojen paraatin voimistelijatytön kanssa kävi:


En ole vielä (näiden parin viikon harjoittelun aikana... :) ) löytänyt sitä viisasten kiveä, jolla vieraista ihmisistä saisi otettua hyvän kuvan melko suurella todennäköisyydellä. Tähän mennessä olenkin käyttänyt "räpsi niin monta kuvaa kuin ehdit" -tekniikkaa. Jos joku osaa neuvoa, otan mielelläni vinkkejä vastaan...

Asiaa hankaloittaa vielä se, että olen nykyisin kuvaillut RAW-muodossa, ja kamerani ei salli ottaa RAW-kuvia burst-moodilla. :(

Kivet, kasvit ja rakennukset ovat sentään tässä mielessä helppoja. Ne eivät juokse karkuun.

Lisää ihmisistä ottamiani kuvia löydät Flickrini People-kansiosta.

1 comment:

Anonymous said...

Lue koko blogi, melko hyva