Saturday, August 4, 2007

Haaveet ja realiteetit

Ostin tosiaan kamerani viime viikolla. Ajattelin, että kun investoin n. 450 euroa kameraan, muistikorttiin, vara-akkuun ja laukkuun, niin itse harrastus olisi ilmaista sen jälkeen. Digikuvaamisessahan ei mene filmeihin ja kuvien kehittämiseen rahaa.

Kuinka väärässä olinkaan. Reilu viikko on mennyt, ja jo haaveilen vaikka mistä uusista ostoksista. Ihan ensimmäisenä pitäisi varmaan ostaa kunnon jalusta - käteni vaan eivät ole tarpeeksi järkkymättömät esimerkiksi yökuvausta varten. Tai itse asiassa olen vähän harkinnut kahden jalustan ostamista - toinen iso, jota kantaa mukana aina kun lähtee "vakavemmalle" kuvausreissulle ja kotia varten, toinen pikkuinen, jota voisi kantaa aina mukana...

Sitten minulle on jo tullut vastaan uuden kamerani rajoitteet, varsinkin laajassa päässä. Sen takia vähän himottaisi jossain välissä ostaa uusi linssi. Ja ulkoinen salamakin olisi hyvä, niin saisi ihmisiä ja muita kohteita valaistua paremmin.

Puhumattakaan siitä, että nyt haluaisin rakentaa kotiini parempia valokuvausolosuhteita. Pari lamppua (luonnonvalolla mieluusti), mustia, valkoisia ja muunvärisiä kankaita taustoiksi ja mitä kaikkea sitä nyt keksisikään.

Haluaisin myös lukea valokuvauksesta kertovia lehtiä ja kirjoja. Onneksi kirjastosta saa niitä jonkin verran, mutta Amazonilla ja Akateemisssa tuntuisi olevan parempia - tai ainakin laajempi valikoima. :)

Ja näiden kaikkien lisäksi tietenkin mielen sopukoissa kaihertaa jo toive siirtyä joskus oikein kunnon oikeaan kameraan - järjestelmään.

Mutta kai sitä pitää vain pitää realiteetit mielessä ja kukkaronnyörit tiukalla. Ikävä kyllä.

4 comments:

Anonymous said...

Sehän tuossa Panasonicissa on, ettei voi linssejä vaihtaa, vaan jos haluat laajempaa kuvaa ottaa, on tyydyttävä ostamaan se pelottava järjestelmäkamera :)

Jalustaan kannattaa panostaa, itse olen siitä maksanut oppirahoja reilu satkun(pieni summa mutta rahaa se on siltikin). Jos pienepää jalustaa tarvit, niin mieti mihin sitä tarvitset? Riittääkö monopodi?
Itselläni on käytössä Monopodi ja Tripodi. Mono kulkee mukana messuilla yms. Tripodi on taas henkilökuvauksiin ja maisemakuvauksiin.

Toivottavasti innostuksesi valokuvaukseen ei lakkaa! :)

-T

Anonymous said...

Nälkä kasvaa syödessä ja objektiivit kasvavat valokuvausharrastuksen edetessä:) Itselläni on sama ongelma, pitäisi saada lisää ja lisää :)

Jarno said...

T:Itse olen kyllä ymmärtänyt, että vaikka tähän nykyiseen kameraan ei voikaan sinänsä linssejä vaihtaa, niin adapteripalikalla voi laittaa lisälinssin nykyisen eteen. Ainakin Flickrin Panasonic DMC-FZ8-ryhmässä näin kerrottiin... :)

Anonymous said...

Aika tutun kuuloista. Ostin itse Panasonicin FZ5:n tammikuussa 2006. Sittemmin on tullut kuvattua Nikonin D50:llä ja nyt on jo D200 menossa. Objektiiveihin on palanut rahaa niin, ettei uskalla enää ajatellakaan.

Hauskaa on kyllä ollut. Palkitseva harrastushan tuo on. :)