Friday, September 14, 2007

Praha

Olin tällä viikolla työmatkalla Tsekissä. En ehtinyt harmikseni muuten paljoakaan valokuvaamaan, mutta tiistai-iltana teimme ekskursion Prahaan, johon kuului myös ohjastettu kävelykierros kaupungilla. Ihastuin kaupunkiin melko lailla heti astuttuamme bussista ulos. Varsinkin näin valokuvaajalle kaupunki on ihanteellinen.

Prahassa on erittäin paljon erilaisia palatseja, kirkkoja ja linnoja, jotka on rakennettu erilaisilla tyyleillä pitkin viime vuosituhatta. Löytyy goottityyliä ja barokkia ja vaikka sun mitä muuta (itse en tunnistaisi arkkitehtuurityylejä vaikka henki siitä riippuisi, mutta luotin oppaamme sanoihin... :)) Ikävä kyllä ilta alkoi jo hämärtyä kun pääsimme perille, joten käsivaralla ottamistani kuvista suurin osa oli jo melko lailla käyttökelvottomia. En ole vieläkään saanut hommattua jalustaa, eipä sillä että kierokävelyllä sitä olisi ehtinytkään käyttää...

Tässä parhaimpia otoksiani puolitoistatuntiselta kierrokselta:


Yleiskuva Prahan kattojen yltä illan hämärtyessä. Olen hyvin tyytyväinen kuvan sommitteluun ja onnistumiseen. Otin kuvan asettamalla kameran erään patsaan jalustalle.

Prahan linna. Valo tulee itse asiassa seinää valaisevista lampuista, mutta pidän siitä, miten valo näyttäisi tulevan ilta-auringosta... :) Näin sitä katsojaa huijataan.

Prahan linnan portti. Hauska liikeilmiö tulee pitkän valotusajan vaikutuksesta. Tässä vaiheessa oli jo melko hämärää, mutta kuvasta sitä ei näe. Vartijat pysyvät kyllä kiitettävän hyvin paikallaan... :) Kuva otettu jälleen tukemalla kamera patsaan jalustalle.

Kirkko Prahassa. Lähinnä sommitelmaharjoitus.


Yksityiskohta erään palatsin kattokoristeista. Pidän kuvasta erityisesti näin mustavalkoisena. Koristemaalaukset sekä katon muoto esittäytyvät näin parhaimmillaan.

Kuten normaalia, Flickr-sivultani löytyy lisää kuvia Prahasta ja eri versioita näistäkin kuvista.

Loppukävelystä pääsimme Kaarlen sillalle. Silta on eräs Keski-Euroopan vanhimpia (ja ehkä kauneimpia) kivisiltoja. Myös Vltava-joki, joka virtaa sillan alitse on erittäin kaunis ja sen rannoilla on upeita rakennuksia. Ikävä kyllä siinä vaiheessa oli jo täysin pimeää, ja minun kamerallani ei ollut toivoakaan saada edes hyväksyttäviä kuvia ilman jalustaa. No, minun vain pitää jossain vaiheessa tehdä varsinainen kuvausmatka Prahaan, ja hommata siihen mennessä kunnon varusteet... :)

Praha Wikipediassa

Suosittelen Prahaa sydämellisesti kaikille valokuvauksen ja kauniiden kaupunkien ystäville.

No comments: