Monday, September 1, 2008

Lintuja kuvissa

Ostin tässä kesällä kirjan Suomalainen Lintuopas, jonka on kirjoittanut Lasse J. Laine. Kirjassa on esitelty 271 Suomessa tavattua lintulajia, ja sen takana on myös lista kaikista suomessa havaituista 434 lintulajista (lajien vieressä on kätevästi laatikot, johon voi ruksittaa näkemänsä / valokuvaamansa linnut).

Sain kirjasta idean merkitä siihen kaikki linnut, jotka olen saanut valokuvattua. Kesällä en vielä tätä ideaa sen kummemmin edistänyt, mutta viime viikonloppuna olin Kotkan saaristossa, jossa sain kuvattua muutamia lintulajeja. Laitoin ne kaikki Flickriin omaan settiinsä. Kovin hyviä kuvia en linnuista kuitenkaan saanut, sillä ne olivat melko kaukana saarestamme ja paatistamme...

Tähän mennessä mielestäni parhaimpia lintukuviani ovat juhannuksen aikaan mökillä kuvaamani pönttövieras kirjosieppo:


sekä toukokuussa kaverin luona Kiikoisissa nappaamani laulujoutsen:


Joutsenen kuvaaminen oli mielenkiintoinen tapahtuma. Istuimme kauniina sunnuntaiaamuna pihalla, kun jostain alkoi kuulua kummallista honkotusta. Pian saunan katon ylitse lensi päidemme ylitse kolmen joutsenen muodostama aura todella matalalla, ehkä noin kymmenen metrin korkeudessa. Olin juuri ollut kuvaamassa ruohikossa liikkuvia ötököitä ja minulla sattui olemaan kamera kädessä. Käänsin kameran refleksinomaisesti ylöspäin kohti majesteettisia lintuja, ja räps! Sain mielestäni todella komean kuvan joutsenen mahasta... :)

2 comments:

Anonymous said...

Eikö tuo ole yhdenlaista lintubongausta? Oulun suuntaan tulee muuten ryntäys aina kun raportoidaan, että Limingalahdella on kuultu jonkun harvinaisen tintin liverrystä.

Jarno said...

Joo, bongaustahan tämä. Tosin minun kohdallani vielä ainakin kovin lievä bongauksen muoto, sillä kuvailen lähinnä lintuja silloin kun ne kohdalle sattuvat... :) Mutta mistäs sitä tietää, vaikka linnuista kovastikin innostuisin.