Friday, September 19, 2008

Tulishow

Kuntamme tarjosi meille tänä iltana ystävällisesti viihdettä Tuliryhmä Pentagonin tulishown muodossa. Ja varsin messevä esitys olikin. Siinä oli muutama elementti (esim. lopun komeat tulipyörät), joita en ollut koskaan ennen vastaavissa esityksissä nähnyt.

Otin tietenkin kameran, ja fiksuna miehenä jalustankin, mukaani ja annoin räpsyä. Vaikken koskaan ole edes ilotulituksia kuvaillut, sain mielestäni muutamia onnistuneita otoksia esityksestä. Jälkikäteen harmitti se, että olimme katsomossa hiukan sivussa, kun suurin osa showsta oli selkeästi suunniteltu edestäpäin katsottavaksi. Myös naapuritalojen valot tulivat häiritsevästi kuviin.

Kokeilin valotuksia erilaisilla arvoilla ja huomasin, että paras valotusaika oli noin 1/10 s - 1 s. Melkoista säätämistä se sitten olikin, kun tottakai halusin juuri peräkkäisiä kuvia kokeilla erilaisilla valotuksilla. :) Oppia ensi kerralle: Pitänee ottaa samoilla arvoilla useita kuvia peräkkäin, vaihtaa sitten arvoja ja taas räpsiä useita kuvia. Myös sommittelu osoittautui hankalaksi. Esiintyjät kun eivät millään meinanneet pysyä paikoillaan, joten jouduin koko ajan ruuvailemaan pallopään ruuvia ja asettelemaan kuvaa uudestaan. Kokeilin myös paljon erilaisia polttovälejä.

Linssiä en ruvennut vaihtamaan kesken kaiken, mikä varmaan olikin hyvä. Nyt minulla oli kamerassa AF-S Nikkor 18-70 1:3.5-4.5. Se tuntui muuten melko oivalta valinnalta, mutta välillä olisin halunnut päästä lähemmäs. Pitempi linssini on kuitenkin heikompi laadultaankin, joten tuo oli varmaan oikea valinta. ISO-arvo oli 400.

1 comment:

Anonymous said...

Hienoja kuvia. Tulen liike on erinomaisen hyvin vangittu.

Kun ei ole ammattikuvaaja, joutuu tyytymään siihen kuvakulmaan, jonka itselleen saa. Tottakai jos pääsisi kuvaamaan läheltä ja vielä ohjaamaan ryhmää saisi näyttävämpiä kuvia. Mutta hyviä nämä ovat.